Lizzy Geurts van Kessel

Discipline: Schilderkunst, mixed-media.

Lizzy Geurts van Kessel (1989)

Dichtbij haarzelf blijven. Onderwerpen waarbij ze zich betrokken voelt omschrijven, proberen te vangen, te verwerken in haar werk.
‘De mens’ staat vaak centraal in haar werk. De mens is sinds jaar en dag een van de meest geliefde thema’s in de beeldende kunst. Dit is niet verwonderlijk, want we zijn gefascineerd door het beeld van de mens. We spiegelen ons aan de ander en meten ons ermee.

Dit uit zich in werk wat een gevecht is tussen zichtbaar zijn en de wil om niet te veel te laten zien. Fotografie is een belangrijk onderdeel van het werk net als de haat/liefde verhouding met sociale media. Persoonlijke kwetsbare verhalen gekoppeld aan de digitale wereld voor afstand, bedekking.  Het heden en het verleden met elkaar verbinden.

Haar studie aan het SintLucas in Boxtel waar ze richting restauratie/ decoratie gevolgd heeft haar een brede kennis gegeven op het gebied van techniek en materiaal, op een ambachtelijke manier. Verdieping zocht ze in haar studie aan Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, waar ze afgestudeerd is als docent beeldende vorming. Omdat ze graag creativiteit, het beeld en daarmee relaties ter discussie stelt. ‘Beelden zijn er om te helpen zien’.

Lizzy Geurts van Kessel
Vloeieindseweg 1
5756 AG Vlierden
0622303540

www.lizzygeurtsvankessel.nl
info@atelierlizzy.nl