Groepsexpositie Museum de Wieger 2019

OVERZICHTSEXPOSITIE DEELNEMERS

0PEN ATELIERDAGEN DEURNE-ASTEN 2019

MUSEUM DE WIEGER, DEURNE

VAN 21 SEPTEMBER – 20 OKTOBER 2019

Voor de Stichting Open Atelier Dagen Deurne-Asten voelt Museum De Wieger een beetje als “thuiskomen”.  Als sinds jaar en dag vormt de opening van de overzichtsexpositie waar het werk van alle 33 deelnemende kunstenaars tentoongesteld gesteld wordt, de aftrap voor het Derde Weekend van September, waarin ateliers worden opgesteld om het publiek welkom te heten.

Dit jaar is alles nèt wat anders: de OAD volgt het themajaar van de VVV Deurne  “Deurne uit de Kunst” en elke maand stellen enkele kunstenaars hun atelier open. Een cyclische aanpak die erg goed aanslaat bij het publiek en bij de kunstenaars.

Juist door die verdeling over het jaar is de overzichtstentoonstelling een symbiotisch gebeuren: want net als altijd kunnen bezoekers van De Wieger gedurende de maand oktober kennismaken met het werk van alle deelnemers van dat jaar.  We kijken er allemaal naar uit, naar de besloten opening op vrijdag 20 september die feestelijk wordt opgeluisterd met muziek en een presentatie van Maysa Ashour van zelfontworpen kleding, maar ook naar het evenement “Deurne Plein-Air” dat een groep kunstenaars organiseert op zondagmiddag 22 september op de markt in Deurne (bij slecht weer kunnen we naar binnen). Amateurs en professionele kunstenaar verzamelen zich op en rond de markt om buiten te werken. Boetseren, schilderen, tekenen… alles mag en alles kan.

Ook bijzonder is het, dat naast de overzichtstentoonstelling ook een aantal werken van onze kunstenaars te zien is, dat zij in het kader van het Rembrandtjaar instuurden naar het Rijksmuseum: een knipoog naar de Grote Meester!

De expositie is te bewonderen tot en met zondag 20 oktober 2019.