Expo CCD Comedia dell arte 2019

Persbericht:

Deurne, februari 2019

DEURNE DELL’ARTE:

VERBINDING TUSSEN BEELDENDE KUNST EN THEATERKUNST

In het kader van het Themajaar van de VVV Deurne “Deurne uit de Kunst” hebben de stichting Peelpodium en een grote groep kunstenaars van de Open Atelier Dagen Deurne-Asten de handen ineengeslagen rondom het ambitieuze project Deurne Dell’Arte.

In de maand oktober staat het Cultuurcentrum in het teken van de Deurnese variant op de beroemde Commedia dell’Arte, met wortels in Venetië.
De Stichting OAD had met het CCD afgesproken om de kunstwerken van leden van de OAD, geïnspireerd op het thema, te exposeren in de hal, de foyer en de gangen. Vanuit de kunstenaars was er direct enorm enthousiasme, zo’n vijftien kunstenaars wilden graag aan dit initiatief meewerken.

De stichting Peelpodium, grote trekker en initiatiefnemer van Deurne dell’Arte zocht contact en in een eerste bespreking met vertegenwoordigers van beide groepen ontstond direct een klik: een sprankelende bijeenkomst waarop aan beide zijden volop ruimte bleek te zijn voor een intensieve samenwerking gericht op het versterken van elkaars activiteiten. Nieuwe ideeën, zoals straattheater en poppenspel voor kinderen, verdere verfraaiingen van het CCD binnen het thema vlogen over de tafel.

Het wordt een mooie oktober, op deze manier!