Emelie Jegerings

 

Discipline: Schilderkunst

Expositie Peel in licht samen met Catharina Driessen in Museum de Wieger van 17 maart tot 5 mei

Open atelier op 30 en 31 maart 2019

Koolweg 36 a Helenaveen

Emelie Jegerings (1964) is geboren in Deurne en startte haar creatieve carrière in het modevak. Na een opleiding aan de Vrije Academie in haar geboorteplaats ontwikkelde ze zich vervolgens als autodidact in de decoratieschilderkunst. Ze raakte gefascineerd in de vergankelijkheid: doorleefde muren met barsten, scheuren en verloren patina’s. Het grondig bestuderen van de frescotechniek was een volgende stap.

Na het afronden van de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B), legde Jegerings zich volledig toe op het schilderen van met name het menselijk lichaam. Emotie is daarbij haar leidraad, als een verbindende schakel in ons mens-zijn. Passie en gedrevenheid voeren haar tot datgene wat ze als schilder op het doek vertaald wil zien. Haar portretten en mensfiguren verbeeldt ze in levendige en contrasterende kleuren en in een omgeving die vibreert van dynamiek en beweeglijkheid.

Vanaf maart 2017 is Emelie een nieuw project begonnen met als thema “de tocht van de ezel”. Samen met Catharina Driessen is ze gestart om het landschap en het licht van de Peel te schilderen. Een ware uitdaging voor twee kunstenaars die vooral bekend zijn van hun figuratieve werk. Wekelijks zijn Catharina en Emelie te vinden in de natuur rondom Griendtsveen en Helenaveen op bijzondere tijdsstippen zoals de zonsopkomst en de zonsondergang. Het project resulteert in een veelvoud van olieverfschetsen waarvan een mooie selectie te zien zal zijn tijdens de Open Atelierdagen, die de twee samen presenteren in het atelier van Catharina.

Emelie Jegerings
Vliersingel 94
5754 DS Deurne

 

info@emeliejegerings.nl
www.emeliejegerings.nl