Elleke Francken

Discipline: schilderen

 

“Stad van mijn hart” en “Nachtweefsels” horen eigenlijk bij elkaar. Samen heten ze Thuiskomen. Ze gaan beiden over het weefsel waaruit mijn  leven is opgebouwd.

Onder alle herrie, afspraken en de hond die ook nog uit moet, is er een stil zijn. Die stilte ervaar ik lang niet altijd, meegenomen in de waterval die leven heet. Maar geregeld komt er een moment waar ik “om het hoekje kan kijken”, me bewust wordt van dat wat er van nature is. Op zo’n moment vindt er een aardverschuiving plaats. Dan kan ik diep adem halen, weet ik even waar het om draait, vervallen de zorgen , en ervaar ik dat wat ik mijn “ware” momenten zou kunnen noemen. En die schilder ik.

Mijn naam is Leonoor Francken, mijn werkplaats heet Atelier Elf. Ik ben opgeleid door Amara Valencia, een Chileense kunstenares,die me de weg naar bezielde kunst leerde. Frank Premsela werd de schildermeester die me de kern van het schildersvak leerde en verdiepte wat Amara wakker had gemaakt. In Arendonk voltooide ik de opleiding en specialisatie Portret en Modelschilderen.

Elleke Francken
Strauslaan 34
5751 EG Deurne
06-53197132 0493-314831

elleke.francken@gmail.com