Jolanda Tielens-Aarts

Discipline: Schilderkunst  en mixed media

Januari 
In het weekend van 26 en 27 januari is het Atelier van Jolanda Tielens-Aarts
geopend van 11.00-17.00 uur aan de Vlierdenseweg 144 te Vlierden.
Jolanda exposeert momenteel in het Gemeente aan de Markt in Deurne haar
“lichtvilts” met als thema Peelbrand.Jolanda Tielens-Aarts (1966) is, na het Peelland College Deurne VWO te hebben afgesloten met tekenen als examenvak, afgestudeerd aan de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens deze studie heeft ze diverse teken- en schilderlessen gevolgd, gericht op het weergeven van conceptuele productideeën en gebouwen.

In het dagelijks leven is ze verlichtingsontwerper. Met originele, doordachte concepten geeft ze gebouwen of ruimtes extra waarde en sfeer. Licht beïnvloed meestal onderbewust je gevoel, dat maakt het volgens haar zo’n interessante ‘bouwsteen’. Als verlichtingsontwerper maakt ze kleine, snelle schetsjes om verlichtingsoplossingen te visualiseren voor anderen. Het schilderen en boetseren in haar atelier daarentegen doet ze puur voor zichzelf.

Belangrijke thema’s:
Praten/zingen, schrijven/dichten zijn manieren om iets over te dragen, maar er kunnen ook beelden hiervoor gebruikt worden. Dat laatste heeft haar interesse. Haar schilderijen zijn figuratief, dat wil zeggen wat je ziet is heel herkenbaar. Daarbij gebruikt ze de ‘vrijheid van de kunstenaar’ om de realiteit naar haar hand te zetten, om zo de zeggingskracht te vergroten.

Ook vindt ze het interessant om schilderijen te maken die ‘verbonden’ zijn met de plaats waar ze komen te hangen. De voorstelling moet iets doen met de beleving en gedachten van de toeschouwer op die specifieke plek.

Jolanda Tielens-Aarts

Vlierdenseweg 144
5756 AC Vlierden
0622208254

 

jolanda.tielens.aarts@gmail.com
jolandatielens-aarts.nl